Ako zadavat AT prikazy?

Nefunguje mi to, chcem radu ako na to...
MarcusAurelius
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Streda, 3. Januára 2018, 15:37

Ako zadavat AT prikazy?

Príspevok od užívateľa MarcusAurelius » Streda, 3. Januára 2018, 15:44

Zdravim.
Som zatial iba zaciatocnik no nejake tie skusenosti uz mam za sebou, ale stale je pre mna zahadou ako zadavat AT prikazy do monitoru serioveho portu. Pozeral som uz kopu videi na youtube, kazdy tam len tukne "AT" po zapnuti monitoru a vypise mu to "OK" ja som robil uz vstko mozne, ale mne to nereaguje. Vie mi niekto povedat, ze ako na to? lebo som uz nervozny z toho :shock: :?: :?: :?:

Dakujem za prispevky ak tu je niekto, kto tiez zacina a chcel by si vymienat skusenosti tak piste SS dakujem

Užívateľov profilový obrázok
arduinoposlovensky
Príspevky: 52
Dátum registrácie: Streda, 22. Novembra 2017, 15:01
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zadavat AT prikazy?

Príspevok od užívateľa arduinoposlovensky » Piatok, 5. Januára 2018, 09:28

Akú dosku používaš (NodeMCU, ESP-01,..)? A akú verziu firmwaru si tam nahral? Baudová rýchlosť je nastavená správne?

Pre začínajúcich s ESP8266: treba si uvedomiť, pokiaľ tam nahráte z Arduino IDE akýkoľvek program napr. blikanie LEDkou, tak pôvodný firmware sa prepíše a už to na žiadne AT príkazy reagovať nebude. ESP sa používa buď s vlastným programom (bez podpory AT príkazov) alebo s pôvodným firmwarom (s podporou AT príkazov) ako externé komunikačné zariadenie pripojené cez sériovú linku napr. k nejakej doske Arduino.
Arduino za pár drobných na: AliExpress.com, Bangood.com

MarcusAurelius
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Streda, 3. Januára 2018, 15:37

Re: Ako zadavat AT prikazy?

Príspevok od užívateľa MarcusAurelius » Utorok, 23. Januára 2018, 10:35

Pouzivam bud male ESP 8266 alebo WeMOS D1, ale neslo mi to ani s jednym. Pises, ze akonahle nieco nahram na tie dosky tak uz mi nebudu fungovat AT prikazy. Mam konkretne este 2ks cisto nove prazdne ESP8266, (konkretene: ESP8266 ESP-01). Firmware som zatial nenahraval ziaden, popravde som sa tym ani nezaoberal. Ak to chapem spravne, po pripojeni prazdneho ESP8266 k PC po zadani prikazu AT do monitoru serioveho portu by mi to malo automaticky reagovat? alebo tam musim nieco nahrat specialne?

Momentalne mam zvladnuty WebServer na viacero sposobov a teraz by som chcel prejst na to swDuino. Ak to spravne chapem to swDuino by mi malo sluzit na to, ze mozem moje ESP ovladat odkialkolvek povedzme aj prostrednictvom mojho mobilu bez toho, aby som musel byt pripojeny na domacej sieti. Akurat problem je, ze sa na stranku swDuina nejak neviem dostat. Uz to prestalo fungovat alebo preco sa neviem dostat na ich web..?

Vdaka za odpoved aj za tu predoslu :)

Užívateľov profilový obrázok
arduinoposlovensky
Príspevky: 52
Dátum registrácie: Streda, 22. Novembra 2017, 15:01
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zadavat AT prikazy?

Príspevok od užívateľa arduinoposlovensky » Streda, 24. Januára 2018, 17:34

no web swDuino im už nejak nefunguje - všimol som si to nejak cca 2-3 mesiace dozadu. Škoda, bol to pekný projekt. Snáď ešte knižnica do Arduina a aplikácia sa dá niekde na internete stiahnuť (možno to ešte nájdem aj u seba) a používať pre svoje projekty.

ESP8266 štandardne má nahratý firmware pre AT príkazy (no nemusí to byť pravidlo). Tento firmware sa dá z internetu stiahnuť a kedykoľvek nahrať cez "ESP Flash Download Tool" alebo "NodeMCU flasher".

A ano, po pripojení a nastavení baudovej rýchlosti po zadaní AT príkazu by mal hneď reagovať - mne tak ESP-01 fungoval a aj NodeMCU.
Arduino za pár drobných na: AliExpress.com, Bangood.com

MarcusAurelius
Príspevky: 26
Dátum registrácie: Streda, 3. Januára 2018, 15:37

Re: Ako zadavat AT prikazy?

Príspevok od užívateľa MarcusAurelius » Piatok, 26. Januára 2018, 18:45

Pripojil som cisto nove ESP8266 (este panenske :D ) a po zadani prikazu AT mi vypisalo OK. Skusal som tam pisat aj kadeco ine, ale zakazdym to bol uz len error. Neviem ci to tak je spravne, ale to "AT" = OK mi fungovalo.

teraz stojim ale pred inou vecou, ale na to vytvorim asi novu temu nech to ma hlavu a patu. Dakujem zatial za kazdu radu :)

Užívateľov profilový obrázok
arduinoposlovensky
Príspevky: 52
Dátum registrácie: Streda, 22. Novembra 2017, 15:01
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zadavat AT prikazy?

Príspevok od užívateľa arduinoposlovensky » Pondelok, 29. Januára 2018, 08:47

tak pozitívne je to, že to reaguje na "AT" a ako to reaugeje na "AT+GMR" alebo "AT+RST"?
Chcelo by to skúsiť ten firmware v tom aktualizovať. Tu je dokument od výrobcu espressif https://www.espressif.com/sites/default ... set_en.pdf.
Arduino za pár drobných na: AliExpress.com, Bangood.com

Napísať odpoveď